hero image mobile
hero image

Smak på ordet: Ansattrabatt

Det ligger godt i munnen, sant? Akkurat som en etterlengtet matbit på jobb! Enda bedre smaker det kanskje når sjefen har betalt halvparten av matvaren?

 

– Billigere matpauser blir jo en slags gave fra arbeidsgiveren din. Du føler at de bryr seg om at du skal ha det bra. Noe som gjør at du kanskje vil gjøre en ekstra god jobb, sier Martin Fagelund, områdeansvarlig for TekTeam, et datterselskap av arbeidsinkluderingsbedriften Enter i Drammen.

Når tiden er inne for lunsj – eller han plutselig har blitt småsulten utpå ettermiddagen – har Martin det siste halvåret kunnet åpne et S:mart-kjøleskap stående i kantinen – og funnet noe godt å spise eller drikke. Og det beste av alt: 40 prosent av prisen på produktet han velger blir dekket av Enter; altså bedriften han jobber for. 

– En skikkelig ansattrabatt er jo helt fantastisk, sier 27-åringen.

 

smart-ansattrabatt-1

Ansattrabatt gir motiverte arbeidere 

Enter holder til i et stort produksjonshus like ved Drammenselva. De har siden 1960 hjulpet mange mennesker tilbake til arbeid. I dag har bedriften 76 ansatte. Inne i en stor åpen hall gnistrer det i tynne stålplater som skjæres og formes, det kobles strømkabler og produseres innredning for varebiler. Det er full fart på gulvet. Et arbeid som krever energi, og som folk fort kan bli sultne av. Derfor var det litt krise da kantinen ble midlertidig stengt for et halvt års tid siden. Det var da Enter bestilte et S:mart-kjøleskap. Og det ble umiddelbart populært.

– Enkelte dager var det lange køer utenfor kjøleskapet. Det var ei som stadig ba meg bestille calzonen, fordi hun ville spise den til lunsj hver eneste dag. En annen er veganer, og han ble veldig glad for nye muligheter i matveien på jobb, sier administrasjonssjef i Enter, Ann Louise Maudal.

Og veganeren, er altså Martin Fagelund. 

 

smart-ansattrabatt-2

Helt rått for veganere

For Martin – og mange av hans kolleger – betyr anskaffelsen av et S:mart-kjøleskap, og ikke minst en kraftig ansattrabatt, ganske mye. Tidligere hadde nemlig ikke Martin mulighet til å få kjøpt noe mat gjennom arbeidsdagen, fordi kantinen – som stenger klokken 13:00 – ikke hadde noen vegan-alternativer. Hver fredag var karbonadekaker “dagens varm-mat”. Og ikke bare var de laget av kjøtt…

– Det ble nok også litt ensformig, ler Martin som ble veganer for to år siden.

– Men det er jo grenser for hvor ofte jeg orker å lage mat på morgenen for å ta med på jobb. Så jeg ble veldig glad da jeg så at S:mart hadde mange forskjellige vegan-alternativer! 

– Hvilke liker du best?

– Vegansk fallafelwrap og tofu teryaki! Men også smoothie og nøtter er digg småsnacks. 

– Og så får du det til nesten halv pris?

– Ja, og det utgjør en betydelig forskjell! En ansattrabatt gir blant annet utrykk for at arbeidsgiver vil jeg skal trives på jobben. Og det er jo slik at lunsj og de små sosiale mat-pausene betyr veldig mye i et kollegialt fellesskap. Det er viktig at alle får mulighet til å få litt ekstra påfyll av energi innimellom. Det har en effekt på effektiviteten på “gulvet”, tror jeg, at vi har tilgang til påfyll både for kropp og humør, sier han. 

– Kanskje det til og med gir positivt utslag på budsjettet?

– He-he, ja, det er jo bevist at småpauser med påfyll har en boost-effekt, sier Martin. 

 

smart-ansattrabatt-3

Arbeidsgiver får igjen for utleggene sine

I dag har kantinen åpnet igjen, men kjøleskapet består. Fordi det har gitt ekstra mye glede for blant annet Martin som ofte hører kommentarer fra egne kolleger som henger over appen på telefonen, og sier ting som: “Oi, vi får faktisk rabatt her, ellers hadde maten vært litt dyr”. 

– Anbefaler du subsidiering i alle norske firma?

– Ja, det gjør jeg, fordi det vil gi rimeligere mat-opplevelser. Noe som gjør at alle kan forsøke ut nye produkter hver dag, så slipper matinntaket å bli ensformig. Trivselen blant de ansatte vil øke. Når man får god mat som gir mye energi gir det motivasjon, og det er noe vi ser fram mot, sier Martin og smiler.

– Tror du arbeidsgivers utlegg svir regnskapet, eller tror du det blir litt vinn-vinn til slutt?

– Jeg tror det blir vinn-vinn fordi lunsj og tilgang til god mat på jobb både betyr mye mer og påvirker oss mer enn vi skulle tro. Når det blir sosial og god stemning, så vil det gå positivt ut over arbeidet. Vi vil bli mer kreative og motiverte, og det får arbeidsgiver igjen for, sier Martin.

Hvordan bli en hverdagshelt for de ansatte med S:mart?

  • S:mart fikser smarte matløsninger til sultne ansatte
  • Stort utvalg, alle finner noe de liker
  • Velg den løsningen som passer for dere
  • S:mart leverer varene til dere
  • Ansatte kan bruke appen til å hente ut de varene de vil ha
  • Bytt produkter eller pause levering - du er sjefen
  • Gi de ansatte rabatt på alle varer, eller noen utvalgte

Kontakt oss

S:mart
S:mart er Norges første selvbetjente kiosk. Vi har som mål å gjøre arbeidshverdagen litt bedre.