hero image mobile
hero image

- Disse kommer til å bli populære!

Det er onsdag formiddag på Noroff i Oslo – skolen som utdanner musikere, filmfolk og designere – og 600 studenter er skrubbsultne. Da står fem S:mart-kjøleskap klare! Og vi sto klar med mikrofonen.

 

Et fullstappet minikjøleskap med lekre lunsj-fristelser kan plasseres omtrent overalt – på byggefelt, kulturhus, brannstasjoner, kontorfelleskap, skoler. De kan supplere et allerede eksisterende kantinetilbud, eller de kan være selve “kantinen”.  

Slik fungerer de fem S:mart-kjøleskapene som står på rekke og rad i en gul gang hos Noroff, en privateid skole som utdanner flinke folk i 20-30-årene innen blant annet teknologi og media. Skolen ligger fredelig til like bak noen store trær ved Akerselva i Oslo, og nå i august ankom førsteklassingene. Mange av dem fikk nærkontakt med de smarte kjøleskapene våre samme dag som vi var der for å overraske dem med avis-klassikeren “fem på gata”.

For hva var det som gjorde at de stakk akkurat hit, akkurat nå?

 

Amund_Noroff

– Brannalarmen gikk i blokka vår i natt, så alle måtte ut i nattklær klokken 03.00. Etter det sov jeg ganske dårlig. Derfor forsov jeg meg, og rakk ikke spise frokost eller smøre matpakke, sier Amund. 

– Shit?

– Så da er det jo nice at vi har disse S:mart-løsningene! Men nå er klokken 11:30 og jeg er fortsatt ikke super-sulten, så jeg tenkte: “Skal jeg bare ta en liten yoghurt, eller en hel baguett som jeg kan dele opp, ta halve nå og halve litt senere i dag?”, sier Amund.

– Og svaret ser jeg jo i hendene dine?

– Det ble baguett med ost og skinke! Fordi det var det største jeg så der inne. Så det var jo litt for å spare penger…og tid, sier han.

– Hva synes du om disse minikjøleskapene?

– Jeg har ikke sett slike kule løsninger før. De er jo veldig smarte ved at man enkelt betaler i appen og åpner døren, man slipper å stå i kassa-kø og kan få tak på et stort utvalg mat hele dagen. Jeg kommer nok til å sitte litt utover kveldene, skolen stenger jo ikke før midnatt, så da er det genialt med et slikt kjøleskap.

 

Klaudia-og-Nanett_Noroff

– Jeg tenkte mye på en presentasjon om kubisme jeg skal ha ferdig i natt, så jeg trengte virkelig kaffe nå. Men den kaffemaskinen nede i gangen har ikke god kaffe, så jeg bruker å kjøpe iskaffe med karamellsmak fra S:mart-skapet, men det var ikke igjen noen nå, så jeg tok en iskaffe mocca, istedet, sier Klaudia, som er født i Paris, og flyttet til Norge for tre år siden. 

– Oi, Frankrike, matmecca nummer én i Europa! Helt ærlig, hva synes du om norsk mat?

– Vel…, sier hun og ler høyt. 

– Ok, he-he, vi spør heller deg, Nanett, hva tok du ut av skapet i dag?

– Det ble en Müslibar og en Redbull. Det er de produktene jeg kjøper oftest, spesielt når jeg trenger en oppkvikker. Jeg sov også litt dårlig i natt på grunn av ryggplager, sier Nanett som kommer fra Lørenskog. 

– Oi, det er ikke gøy! Da fortjener du å unne deg noe?

– Ja, så den müslibaren synes jeg er veldig god og av Redbull så får jeg det ekstra giret jeg trenger i dag, sier Nanett.

– Når du kjøper “ordentlig mat” fra skapet, hva bruker du å ta ut?

– Jeg kjøper ofte burrito som jeg varmer opp, den havregrøt-lunsjen er også veldig god, sier Nanett.

– Hva med deg Klaudia?

– Jeg vil ikke være frekk, men jeg er jo vant med varm lunsj. Men, den baguetten med reker liker jeg! Og de andre tingene, mars-sjokoladen og slikt, det er jo farlig godt, he-he. Jeg liker norsk sjokolade mer enn fransk, faktisk.

 

William_Noroff

– I dag er min første skoledag, så jeg hadde laget en baguett med ost og skinke jeg hadde tatt med hjemmefra, jeg visste jo ikke at jeg kunne få det kjøpt her, ikke sant! Men så satt jeg da ute på en benk i solsteken i en halvtime, og ble litt varm i pannen, litt småsvimmel, faktisk. Så jeg tenkte jeg skulle inn for å få i meg noe å drikke, sier William som kommer fra Fredrikstad. 

– Da må du laste ned appen, da?

– Yes, skal vi se. Sånn. Der. Ok. Ja, det gikk jo lett. 

– Hva skal så velges av alle drikkevarer?

– Vel, Coca Cola er min go-to-drikke, sammen med Sprite. Men her ser jeg ingen Sprite, og mmm…nei, vet du, jeg tar en Solo, sier William.

– Så? Hvordan funket brusen på svimmelheten?

– Den var helt super den, altså! 

– Hva annet som du ser inni skapet her tror du du vil prøve framover?

– Den tacowrapen og det hornet kommer jeg nok til å prøve. Det er jo en del mat her da, og nå kommer det en del folk, så disse blir populære! Jeg kommer nok til å bruke en del penger på dette ser jeg, det er typisk meg, å falle for fristende tilbud. Slik som åh, den smoothien, den ser god ut!

– Du ser på den med kjærlighet i øynene?

– Ja, jeg er veldig glad i smoothie.

– Men du tok heller brus denne gangen?

– Ja, det var nok kald kullsyre som gjorde det. Noe som kunne vekke meg litt. 


Marte_Noroff

– Jeg pendler fra Drammen hver dag, og bruker å ta med meg egen lunsj, men i dag hadde jeg ikke tid til det. Så da ble det en tacowrap nå, sier Marte.

– Har du brukt kjøleskapet ofte?

– Dette var første gangen, faktisk! Jeg lastet ned appen forrige uke og har gått forbi og sett litt hva slags utvalg som fantes, og nå tenkte jeg at jeg skulle prøve wrapen, sier hun.

– Og hva er dommen?

– Vent litt, da…mmm, den er god den! Mye smak, så nå skal jeg finne den mikrobølgeovnen jeg har hørt rykter om skal finnes et sted her i denne etasjen, sier Marte. 

– Blir det andre ting fra skapet i framtiden?

– Blir nok en yoghurt i ny og ne! Jeg lever jo på studentbudsjett, men skapene er veldig kjekke å ha. 

Hvordan bli en hverdagshelt for de ansatte med S:mart?

  • S:mart fikser smarte matløsninger til sultne ansatte
  • Stort utvalg, alle finner noe de liker
  • Velg den løsningen som passer for dere
  • S:mart leverer varene til dere
  • Ansatte kan bruke appen til å hente ut de varene de vil ha
  • Bytt produkter eller pause levering - du er sjefen
  • Gi de ansatte rabatt på alle varer, eller noen utvalgte

Kom i gang!

S:mart
S:mart er Norges første selvbetjente kiosk. Vi har som mål å gjøre arbeidshverdagen litt bedre.