hero image mobile
hero image

Funky Fresh Foods er tilbake!

Gjennom 13 år har Funky Fresh Foods drevet bærekraftig vegansk og økologisk café- og catering i Oslo. I etterdønningen av
korona-nedstigningen var de nødt til å slå seg konkurs, men ved hjelp av bidrag fra publikum og nye samarbeidspartnere fikk de muligheten til å starte på nytt.

S:mart er stolt ny samarbeidspartner og vi gleder oss til å fylle kontorer og kjøleskap med Funky Fresh Foods igjen.

I 2009 startet Josefine Hilda Mikaelsen og en venninne Funky Fresh Foods. Mangelen på veganske alternativer var drivkraften for å starte selskapet, og det viste seg straks at etterspørselen etter vegansk mat i hovedstaden var stor.

I dag drives Funky Fresh Foods av ekteparet Josefine Hilda Mikaelsen og Thomas Mikaelsen. 

– Oslo var overmoden for et vegansk spisested. Det var veldig tydelig fra dag én, sier Thomas. Gjestene var bare der, det var helt fantastisk, legger Josefine til.

Under pandemien endret ting seg raskt. Kafeene måtte stenge og planlagte matleveringer ble kansellert. Da Norge endelig åpnet igjen ble det umulig å hente seg inn igjen på grunn av oppsamlet gjeld og regler for kompensasjonsordning. Økende inflasjon og strømregninger som doblet seg var heller ikke til hjelp. Dette førte til at Funky Fresh Foods måtte stenge permanent, og etter 13 år i hovedstaden var Funky Fresh Foods konkurs.

Det var tydelig at mange ble lei seg over nyheten, og på Instagram kom det inn mange støttende ord fra kunder.

– Det var veldig rørende at vi betyr så mye for så mange, sier Thomas. 

At de kan fortsette i dag er også mye takket være støtten de har fått fra ordene, kommentarene og samtalene, legger Josefine til.

 

207A3921

Ny samarbeidspartner

– Hvordan gikk det til - fra konkursen til at S:mart kom inn i bildet?

– Da konkursen til slutt var et faktum, sender jeg en e-post til en av våre kunder i S:mart for å si takk for samarbeidet. Men kort tid etter ringer Henrik fra S:mart meg opp og sier: “Hva er det jeg hører? Det går ikke an at Funky Fresh Foods ikke skal eksistere mer.” I en ganske lang telefonsamtale landet vi på at det å starte å produsere produkter igjen - det skulle vi klare - og da var de interesserte i å være med å hjelpe oss på veien tilbake, forteller Thomas. Og da vi lette etter noen som kunne hjelpe oss med et kjøkken kom vi i kontakt med Rehabil AS.

Blå Kors Rehabil_Funky Fresh Foods

Blå Kors Rehabil

Blå Kors Rehabil er datterselskap av Blå Kors, og er en arbeids- og inkluderingsbedrift med mål å motvirke utenforskap og bidra til at flere får delta i arbeidslivet ved hjelp av en arbeids-treningsarena.

– Vi vil jobbe med sosial bærekraft og sosial inkludering, sier Josefine.

På Stanse Kafé, hvor kandidater på arbeidstrening og lærlinger fra Rehabil holder til, har de i rekordfart satt opp et eget kjøkken til Funky Fresh Foods. 

– En viktig del av våre produkter er at de er glutenfrie, så vi hadde ikke lyst å gå inn i et vanlig kjøkken hvor det finnes spor av gluten. Her har vi kunnskapen til en veldig flink konditor og vi får lov til å være på et kjøkken der det ikke er noen bakst av gluten, forteller Josefine. De har snudd seg mer enn 360 grader rundt på veldig kort tid. Bygget et kjøkken! De er veldig driftige her, legger Thomas til.

 

Stanse kafe

Veien videre

– Hvordan er produksjon fremover? Hva kan kundene forvente seg fra dere nå?

– Vi startet med det vi har solgt mest av, kokosbollene - Coco Crunch, forteller Thomas. Og så er det disse rå kakene som vi er i gang med nå. Kål-chipsen er et lite nisjeprodukt, men som jeg håper vi skal i gang med. Utover det så håper jeg at det blir en arena hvor vi kan drive med litt produktutvikling og finne spennende produkter fremover. 

I dag kan man finne Funky Fresh Foods sine produkter i noen utvalgte kafeer, helsekostbutikker, dagligvarebutikker og hos S:mart.

– Det betydde mye for oss at vi ikke trengte å legge inn håndkleet, men heller se på hvordan det er mulig å drive videre, om så det ikke blir akkurat som før. 

– Og med en god følelse, legger Josefine til. Det er noe med en god følelse.


207A3916

Hvordan bli en hverdagshelt for de ansatte med S:mart?

  • S:mart fikser smarte matløsninger til sultne ansatte
  • Stort utvalg, alle finner noe de liker
  • Velg den løsningen som passer for dere
  • S:mart leverer varene til dere
  • Ansatte kan bruke appen til å hente ut de varene de vil ha
  • Bytt produkter eller pause levering - du er sjefen
  • Gi de ansatte rabatt på alle varer, eller noen utvalgte

Kom i gang!

Logo_rund_01
Det er lett å bli S:mart, uansett om du vil ha en fullservice
minikantine eller bestille varene dine selv, les mer her